Bij ons op de boerderij liedje

Datum van publicatie: 14.12.2018

Vanalles om te proeven. Nu nog even afwachten welke verrassing de kleuters gemaakt hebben J! De varkentjes hadden nu wel genoeg in de modder gespeeld, dus we moesten ze nu nog wassen!

Ook werden er vandaag door juf Evelien boodschappenlijstjes aangeboden. Fijn weekend en tot maandag! Nieuwe technieken werden aangeleerd. Juf Evelien deed een begrippenspel mbv de boerderijdieren, een boom en stro. Gepost door Juf Stéphanie op

Maar toen we net vertrokken waren, paardrijden…. Even aanschuiven in een rijtje. Dus schreef de juf het met potlood voor en konden zij het overtrekken of eronder overschrijven. Dinsdag werkten we onze knutselwerkjes af, ze werden mooi hoor.

Ze maakten de pudding vrij zelfstandig. De kleuters speelden er een heel rollenspel mee?

Juf An had vandaag toch wel heel aantrekkelijk materiaal bij.
  • Woensdag 18 mei was een beetje een gekke dag. Nieuwere post Oudere post Homepage.
  • Hij trakteerde de kleuters op een lekker stukje cake.

Thema van de week

Hiep hiep hoera voor Kynan! Daarna begonnen we terug aan de wandeling naar het schooltje, waar we de dieren nog eten mochten geven. Deze keer met zand, lijm en bruine verf! Tijdens de tweede ronde besteedde juf Evelien extra aandacht aan het benoemen van het gevoel en het materiaal, bv. Dinsdag werkten we onze knutselwerkjes af, ze werden mooi hoor!

Het was een heel gevarieerd pad, er waren tegels met verschillende structuren, we moesten over schelpen lopen, over bosmateriaal, over zand, kiezeltjes, ronde stenen, grasmatten… en natuurlijk door de modder!

In de namiddag speelden we nog een gezelschapsspel. Daarna kregen we een lekker stukje cake en een drankje. Natuurlijk begonnen we toen ook al aan het cadeautje en het versje voor Vaderdag. Op maandagochtend stond er een bak met dieren in de zithoek.

Een kijkje nemen bij de babypoesjes, bij ons op de boerderij liedje. We moesten nog even wachten voordat we aan de beurt waren, dus hadden we nog wat tijd om buiten enkele leuke spelletjes te spelen.

Vriendjes van de klas

Sommige kindjes vonden dit geweldig! De juf vertelde hoe hooi gemaakt is en dat de dieren dat graag eten, ook Stampertje , dus kreeg hij ook een beetje hooi! Geweldig om de kleuters er zo in te zien opgaan.

We hielden nog even halt in een wei waar de kleuters nog even konden spelen. De kleuters kregen allemaal een schepje of een harkje zodat ze onder de grond op zoek konden gaan. Vrijdag 13 bij ons op de boerderij liedje was een feestdag want Kynan was jarig. Een kijkje nemen in de hele grote melktank. Er werd vanille- en chocoladepudding gemaakt. Het konijn heet Stampertje en kreeg onmiddellijk alle aandacht?

Wij hadden al snel door welk dier er verstopt zat op de foto! Zo dachten sommige kleuters dat chocomelk kwam van de koe met de bruine vlekken. Daarna hing de juf de varkentjes op aan de wasdraad!

De kleuters die wilden, mochten de melk ook gewoon drinken. Op de prijskaartjes moest de prijs komen te staan, kan dus nog niet verteld worden, bij ons op de boerderij liedje. We besloten om alle producten 1 goud detector kopen in nederland te laten kosten.

Lekker lui liggen in de tractorbanden kan ook fijn zijn. Wat we juist hebben gedaan, het cijfer 1 en n stip. We hielden nog even halt in een wei waar de kleuters nog even konden spelen. Bedankt voor de lekkere traktatie.

Meer lesmateriaal

Geweldig om de kleuters er zo in te zien opgaan. Het bezoek aan de boerderij van Mattheo! Een kijkje nemen in de hele grote melktank. Nieuwere post Oudere post Homepage.

Ze hebben even kunnen experimenteren? De koeien kwamen zeker niets te kort en de kleuters waren helemaal niet bang. In de namiddag werd de pudding lekker opgegeten.

We adviseren u om te lezen:

  1. Beertje
    22.12.2018 18:03
    Er waren zowel bange als heel nieuwsgierige gezichtjes, maar stampertje bleef lekker op zijn dekentje.

Voeg een reactie toe

Voor de publicatie op de site wordt uw opmerking met mate verzonden.

© 2019 bukalngtipan.com | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |