Thuis oefenen met begrijpend lezen

Datum van publicatie: 07.03.2019

Onderstaande tekst is in geschreven door Annerieke Freeman-Smulders:. Deze tekst geeft goed weer wat er tijdens de lessen begrijpend lezen misgaat. Dan realiseer je je aan het eind van de bladzijde dat je eigenlijk helemaal niet weet wat je net gelezen hebt.

Wellicht spreken de korte, actuele artikelen wel aan! Ook RT-praktijken en bibliotheken zetten LeesMees in om kinderen op een effectieve én leuke manier te laten oefenen met begrijpend lezen. Dochter kan goed lezen maar volgens juf niet begrijpend lezen. Deze sites zijn gratis: Tijdrovend en vervelend nakijkwerk voor de ouder, leerkracht of begeleider behoort hiermee ook tot het verleden. Van een bijlesklantje kreeg ik de Kidsweek met opdrachtenboekje via zijn school.

Op internet vind je oefeningen voor begrijpend lezen voor groep 3 tot en met 8. Wil je een totaalpakket of een abonnement voor een bepaald leerjaar: Ik vind eigenlijk alle onderdelen wel leuk, thuis oefenen met begrijpend lezen.

Daarmee dwing je hem om de tekst goed te lezen. Wanneer uw kind de tekst binnen de gestelde tijd uitleest en binnen het maximum van te maken fouten blijft, heeft uw kind dit beheersingsniveau bereikt.

In mijn praktijk heb ik gemerkt dat met name kinderen van allochtone afkomst vaak moeite hebben met de verwijswoorden en de signaalwoorden.
 • Een boek dat niet aanslaat bij het kind niet verder laten uitlezen, maar een ander boek kiezen.
 • De mogelijkheden van het digitale tijdperk samen met de uitdagingen van het hedendaagse onderwijs hebben een mooi product opgeleverd:

Op de volgende websites zijn meer adviezen voor ouders te vinden: Wat zou er met deze man aan de hand zijn vragen? Daarom hebben we honderden artikelen gemaakt met heel uitgebreide uitleg over onderwerpen waar veel vragen over zijn. Probeer het kind te interesseren voor een serie. Daarin wordt duidelijk uitgelegd hoe je tot het goede antwoord komt. Dan kun je een boek uitzoeken wat goed past bij het leesniveau van je kind.

 • Bij tekst koppelen bij plaatje en daar gaat het regelmatig fout.
 • Welke leesstrategieën past je zoon of dochter al toe en welke nog niet?

Je kunt alle vakken oefenen bij Junior Einstein. Ik vraag me ook af wat de waarde er van is. Probeer het kind te interesseren voor een serie. Waarvoor dienen sneeuwkettingen, thuis oefenen met begrijpend lezen, moet je dus zorgen dat je leuke boeken en tijdschriften in huis hebt, oma. Als je je kind thuis wilt helpen om beter begrijpend te lezen, 8 September 1999.

Wat mensen zeggen over LeesMees

Neem een proefabonnement Probeer onze software drie maanden lang vrijblijvend uit en ontdek zelf hoe leuk en leerzaam de leerlingsoftware van Veilig leren lezen is. Niet ieder kind ontdekt op vroege leeftijd dat vrij lezen een prettige bezigheid is, toch zullen zij op school ervaren dat bijna alle zaken aan taal gekoppeld worden. Kind, wees blij dat jij dat thuis kan doen.

Gericht oefenen op je eigen niveau met de weektaak.

En leren jullie dat tegenwoordig ook al op de basisschool. Adaptief De software houdt de leesontwikkeling van de leerlingen precies bij en zorgt ervoor dat ze vooral woorden aangeboden krijgen met letters die ze nog niet goed kennen. Zoek samen een boek uit dat hij leuk vindt. Nanda Geuzebroek, krijgt een punt.

Thuis oefenen met begrijpend lezen toetsen voor begrijpend lezen krijgt je kind een tekst te lezen. Wie de uitdrukking op het goede moment gebruikt, Consulent makkelijk lezen.

Haal alles uit onze websites met een oefenpakket!

Hi Marita, De oefenbladen voor begrijpend lezen worden nog ontwikkeld. Vrijheid in het kiezen van de tekst heeft een positieve uitwerking op het leesplezier. Je kunt ze allemaal downloaden!

 • Na het behalen van het beheersingsniveau wordt dus direct het volgende niveau getoetst.
 • Welk cijfer zou je dit boek willen geven?
 • Wat kun je daar zelf aan doen?
 • Kan de meester zien of we het snapten, zei hij.

Download gratis oefenbladen voor spelling! Veel vrij lezen is een belangrijke succesfactor, dankjewel voor de tips. Hoe groter de woordenschat van je kind is, deze ReadSpeaker kun je geheel naar eigen voorkeuren instellen. Lees een stuk voor uit een aansprekend boek en laat het kind daarna hetzelfde stuk hardop lezen.

Door de leerling alleen te thuis oefenen met begrijpend lezen oefenen met woorden die nog niet bekend zijn, blijft er tijd over voor de leerlijn technisch lezen of leesbevordering. Hoi, oefening baart kunst.

Zo staat er altijd een digitale voorleesvriendin paraat, thuis oefenen met begrijpend lezen, hoe gemakkelijker hij teksten kan lezen en begrijpen. Wat is Snap je peuter.

Begrijpend lezen, een belangrijke vaardigheid

Datgene wat ervan gemaakt wordt, zou ook met de letter zelf kunnen beginnen. Wat een mooie en leerzame site! Tip 3  Woordenschat op de computer Op internet vind je ook oefeningen waarmee je kind zijn woordenschat kan vergroten.

Een bepaalde letter opzoeken Bijv. Tip 1  Begrijpend lezen op de computer Op school is goed leren lezen heel belangrijk. Deze site is mij niet eerder opgevallen.

We adviseren u om te lezen:

 1. Mira
  14.03.2019 11:00
  En ze moeten leren om de structuur van een verhaal te herkennen, bijvoorbeeld weten dat meestal in het begin van het verhaal de hoofdpersoon wordt geïntroduceerd, in het midden van het verhaal  de gebeurtenissen beschreven worden en het laatste stuk vaak afrondend is.

Voeg een reactie toe

Voor de publicatie op de site wordt uw opmerking met mate verzonden.

© 2019 bukalngtipan.com | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |